Hva er melatonin?

Definisjon og forklaringer

Melatonin er et naturlig stoff som produseres i epifysen (corpus pineale), og finnes i alle livsformer.

Det er et "intelligent" molekyl som fungerer på mange måter, arbeider selektivt og bare agerer når og hvor det er behov for det.

Det er dessuten et stoff som ikke viser noen kontraindikasjoner og er fullstendig uten bivirkninger.

Det mest verdifulle melatoninet er vegetabilsk og utvinnes av kakao.

Det påvirker søvnen direkte og bestemmer syklusen for søvn / våken tilstand på en sikker måte.

Produktet skal alltid inntas en halv time før du går til sengs – helst på et fast tidspunkt slik at kroppen kan gjenopprette en stabil døgnrytme (én kapsel hver kveld).

Melatonin påvirker epifysen direkte slik at den holder seg effektiv og ikke eldes. Epifysen er et svært lite organ under hjernebjelken, og er forbundet med hjernen, nervesystemet og det neuroendokrine/hormonelle systemet via et komplekst forbindelsesnett.

Vi kan med sikkerhet fastslå at epifysen (corpus pineale) er nøkkelen til aldersforståelse ettersom kjertelen styrer den daglige hormonmengden (døgnrytmen) som regulerer alle kroppens funksjoner fra fødsel til død.

Det er ettertrykkelig bevist at melatonin forbedrer effektiviteten til immunsystemet vårt og øker det naturlige immunforsvaret vårt slik at vi beskyttes mot vanlige sykdommer (influensa, forkjølelse osv.) samt typiske alderdomssykdommer: kreft, kardiovaskulære sykdommer og autoimmunsykdommer.


International Web Site of Melatonine are: Key Melatonin